Te is hajlamos vagy a szilveszterre és az újév első napjaira valami teljesen új dolog kezdeteként tekinteni? Ez egyfelől rengeteg lendületet ad, de ha nagyon pontos, esetleg a napi életviteledtől távol álló dolgot tűztél ki magadnak, akkor az újévi fogadalom könnyen nyomasztóvá válhat. A kudarc motivációs erejét pedig nem kell különösebben fejtegetni… A sikeres változás titka a szemléletváltás! Legyen ez a cél 2017-ben! Most felsorolunk néhány területet, amiken ha valami jó irányba fordul, az az egész életedre visszahat.

Étkezés… A mindennapokban elfogyasztott ételek befolyásolják a hangulatodat, az egészségedet és az erőnlétedet. Érdemes hát odafigyelni, mi kerül a tányérra ma, holnap és holnapután. Az, hogy rendszeresen tápláló és minőségi ételeket egyél, kizárólag idő és szervezés kérdése – a pénznek ehhez semmi köze! Kutasd fel, honnan tudsz elérhető áron és egyszerűen jó alapanyagokat beszerezni. Próbálj ki új recepteket, olvass utána a különböző ételek hatásainak és összetételének! Törekedj a változatos és kiegyensúlyozott étkezésre – hidd el, a változást hamarosan a bőrödön (is) fogod érzékelni!

Mozgás… A legfontosabb, hogy a sport vagy testmozgás nem egy muszájból történő dolog, hanem egy szerelem legyen az életedben! Ha még nincs ilyen, ne keseredj el, hanem kutass tovább! Ha magányosnak érzed magad, akkor is érdemes a mozgást választani: a sporttal nem csak egy egészséges és feltöltő időtöltés, hanem egy közösség is érkezhet az életedbe.

Kevesebb net… Hasznos dolgok az internet és a közösségi média, de talán te is túl sokszor válsz a rabjukká. Ha azt veszed észre, hogy már percek (vagy órák) óta különösebb gondolatok nélkül bámulod a képernyőt, baj van! És ennek a szeretteid és sajnos az agysejtjeid isszák meg a levét. Szoktasd rá magad a tudatosabb, célorientált internetezésre, a felszabaduló időt pedig szánd valóban hasznos dolgokra.

további cikkek

Ez is érdekelhet

Food Awards 2024 nyertes

Food Awards díjat nyert a Cornexi töltött zabrudi

Szurkolj és nyerj a Cornexivel

Szurkolj és nyerj a Cornexivel!

Gluténmentes zab

Gluténmentes táplálkozás – Zabbal, jóízűen

Itt a Gluténmentes töltött zabrudi a Cornexitől!

Zabrudi 6 féle ízben

Szezonális ízek, ünnepi finomságok

Egészséges álgabonák a hagyományos gabonák alternatívái

Chia, len, köles, hajdina – népszerű álgabonák, de mire jók valójában?